24 квітня відбулася зустріч ювенального поліцейського з учнями та педагогами КУ В-Піщанська ЗОШ І-ІІ ступенів м. Суми. Представник ювенальної поліції наголосив на відповідальності неповнолітніх та їх батьків за невідвідування навчальних занять без поважних причин, нагадав правила поведінки в громадських місцях та у вечірній час доби, звернув увагу на заборону придбання та вживання неповнолітніми тютюнових та алкогольних напоїв. Під час діалогу з офіцером поліції учні закладу отримали відповіді на важливі для підлітків запитання.

Долучайся до БРАМИ

 

Чому БРАМА?

Брама - це ворота, які захищають від небезпеки та закривають нас від негативного впливу.

В історії людства Брама виконувала найважливіші соціальні функції, одна з яких – оборонна, як захищені в’їзди в міста, фортеці, замки, садиби, на мости і шляхи. У середньовіччі Брама уособлювала все місто як захищену спільноту, що відображено в міській геральдиці багатьох українських міст, таких як: Львів, Івано-Франківськ, Чернівці, Рівне, Херсон та інших.

 

Інформація про проєкт «Брама», доступна за посиланням http://surl.li/swqmg.

Участь у всеукраїнській акції ''Випускники - 2024 року для майбутніх поколінь'' 🌳🌳🌳
Випускники 9 класу разом із класним керівником Тесленком О. Ю. біля школи створили ''Алею випускників''. Під час акції було висаджено 15 дерев на згадку про шкільні роки 💙💛🇺🇦
Підсумки VIII Всеукраїнської акції ''Happy Mяу для Мурчика''😼😼😼
Щиро дякуємо всім, хто долучився до акції!
Про підсумки онлайн-марафону «Година Землі» 🌿
Вітаємо! 🥳🥳🥳
На виконання Програми охорони навколишнього природнього середовища
м. Суми 2023/2024 роки на базі Центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Сумської міської ради учениця нашої школи взяли участь в онлайн-марафоні «Енергетичні ігри» в межах Всеукраїнської акції «Година Землі – 2024». За підсумками роботи журі визначено переможців та на підставі прийнятого ним рішення за творчий підхід та оригінальність розкриття тематики нагороджується грамотою управління освіти і науки Сумської міської ради Каретник К., учениця 5 класу за роботу «Енергозбереження у моїй родині».

Всеукраїнський багатожанровий патріотичний конкурс мистецтв "Нащадки Кобзаря" приніс нашому закладу вагому Перемогу: 

1 місце отримала вчитель музичного мистецтва Пастушенко Людмила Сергіївна- за професійне виконання відомих творів Т. Г. Шевченка: "Садок вишневий коло хати" та "Зоре моя вечірняя".
VIII Всеукраїнська акція ''Наppy Мяу для Мурчика'' 🐱
Наша школа долучилась до акції ''Наppy Мяу для Мурчика''. Бібліотекар Фесенко Ю. А. разом із педагогом-організатором Макаренко К. В. передали до Сумського товариства захисту тварин допомогу нашим чотирилапим друзям.

Вітаємо

Про підсумки міського етапу Всеукраїнського фестивалю-конкурсу ''Молодь обирає здоров'я'' ⚽️🏂⛹️‍♀️
Вітаємо 🥳 Діброву Вікторію, ученицю 5 класу за зайняте ІІІ місце в номінації ''Плакат'' (керівник Ляшенко М. М.). Бажаємо нових успіхів, натхнення та подальших перемог!

210 річниця з дня народження Тараса Шевченка

Цього року українці відзначили 210 річницю  з дня народження генія,  пророка українського народу -  Тараса Григоровича Шевченка. Саме цій даті були присвячені заходи Тижня української мови та літератури в закладі. Учні  5-9 класів долучилися до перегляду анімованої презентації про поета та склали хмаринку тег «Тарас Шевченко»  у застосунку Mentimeter,   взяли участь у фотоквесті  «Мій Кобзар», записали улюблені вірші поета за допомогою емотиконів  та продемонстрували вміння глибоко й проникливо декламувати вірші неперевершеного лірика. Долучилися до вшанування річниці Кобзаря і  вчителі. Зокрема, педагог – організатор  закладу взяла участь у міському конкурсі відеороликів «Я і Кобзар». У шкільній бібліотеці організовано виставку книг «Єднаймо душі словом Кобзаря!».

Відео

 

9 березня особлива дата для українців – День народження Тараса Григоровича Шевченка. Його називають нашим пророком, Великим Кобзарем і українським генієм. Шевченко був відомий і боротьбою за визволення українського народу.

Пройшло 210 років від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне. Український видатний митець залишив кілька важливих послань, які для українців стали закликом до дії. 

Весняні букети - майстер клас

 

Весняні букети від наших учнів 💐🌷🌺
Хай пролісок перший дарує вам ніжність,
А сонце 🌞 весняне дарує тепло
У березні вітер несе хай надію
І щастя, і радість, і тільки добро!
Педагог-організатор Макаренко К. В. провела майстер-клас із виготовлення весняного букету для учнів 1-5 кл. Учні навчилися робити чудові квіти 🪻 з різнокольорового паперу.

Майстерклас від педагогів

Учительська праця - то щоденна творчість та мистецтво. На думку В. Сухомлинського, головне призначення педагога - відкрити в кожній дитині творця. А це може зробити тільки справжній майстер. Сьогодні під час майстеркласу "Я роблю так" педагоги закладу, які атестуються, ділилися з колегами своїми напрацюваннями та секретами педагогічної майстерності. Усі вчителі були не тільки слухачами, але й активними учасниками заходу : разом створили портрет успішного вчителя у застосунку Mentimeter, відгадували кроссенси та кросворди, грали в музичне доміно та розгадували судоку й мовні ребуси, а ще відкрили для себе нові та цікаві форми роботи . Своїми враженнями від заходу вчителі поділилися на дошці Jamboard.

Вітаємо наших талановитих учнів!

Результати ХІІІ міської виставки-конкурсу декоративно-ужиткового мистецтва ''Паперові дива'':
ІІ місце - Майборода Іванна, учениця 6 класу (керівник Майборода Н. А.);
ІІ місце - Карпенко Аріна, учениця 7 класу (керівник Майборода Н. А.);
ІІІ місце - Приходько Тімур, учень 1 класу (керівник Онанченко О. О.);
ІІІ місце - Корнієнко Каріна, учениця 4 класу (керівник Макаренко К. В.)
ІІІ місце - Діброва Вікторія, учениця 5 класу (керівник Ляшенко М. М.).
Дякуємо за участь. Бажаємо успіхів та перемог у майбутньому.

Міжнародний день рідної мови

Річ не про те, що мова солов'їна,

 Бо мова – глибше, ніж пташиний спів
 В її скарбниці – доля України. 
Космічна нерозгаданість віків (М.Лотоцький).
У Міжнародний день рідної мови учні закладу долучилися до загальношкільного флешмобу «Нас єднає рідна мова», під час якого щиро та проникливо декламували вірші відомих поетів про українську мову. Заклик спілкуватися рідною мовою висловили в плакатах та малюнках «Говорімо українською». Своє бачення краси рідної мови продемонстрували, створивши хмаринку слів у застосунку Mentimeter. Сьогодні діти ще раз переконалися, що мова – це не тільки звуки та слова, це могутня сила, яка єднає народ, робить його дужим, згуртованим та вільним.

19 лютого – День Державного Герба України

Сьогодні відзначається День Державного Герба України. Саме 19 лютого 1992 року Верховна Рада України затвердила своєю Постановою Державний Герб незалежної України. Український Тризуб уособлює для нас зв'язок поколінь, прагнення українського народу до власної державності, соборності та незалежності.

З Днем єднання, Україно!

 

Нехай ніхто не половинить,
Твоїх земель не розтина, Бо ти єдина, Україно,
Бо ти на всіх у нас одна.
Одна від Заходу й до Сходу
Володарка земель і вод -
Ніхто не ділить хай народу,
Бо не поділиться народ…
Д. Чередниченко «Єдина Україна»
16 лютого Україна відзначає День єднання 🇺🇦. Це свято було встановлене указом президента Володимира Зеленського. Головна мета свята — показати єдність українського народу на тлі військової загрози. Лише тоді, коли ми разом, ми є великою, непереможною силою. Тільки об’єднавшись в єдине ціле, ми можемо здолати будь – якого ворога, навіть найсильнішого. Перемоги нам, миру та добробуту! Слава Україні! 🇺🇦Відео

Тиждень музичного та образотворчого мистецтва

Мистецтво Вас вітає, шановні батьки, колеги та юні глядачі! З 12 по 16 лютого в закладі проходив Тиждень музичного та образотворчого мистецтва. Протягом тижня на уроках мистецтва учні 1-9 класів брали участь в інтерактивних іграх, розв'язували тести і кросворди, складали пазли, давали відповіді на запитання :"Так" чи "Ні", складали музичне лото, виконували казкові шедеври, створювали мистецькі колекції, виконували цікаві вокальні та ритмічні вправи, активно рухалися під музику, співали пісні патріотичного та ліричного характеру.
У мистецтві все має свій сенс, свій творчий подих і своє натхнення, якщо займатися справою з любов'ю.
Запрошуємо Вас до активного перегляду!

З Днем Святого Валентина

Вітаємо всіх із Днем Святого Валентина! Це чудове романтичне свято, коли вже чутний боязкий подих весни 🪻🪻🪻 Нехай у серцях кожного з вас буде любов. Насолоджуйтесь кожною хвилиною життя. Даруйте один одному усмішки, ніжність та радість. Будьте щасливими зараз!

Майстер-клас зі створення оригінальних валентинок

Протягом 8-9 лютого педагог-організатор Макаренко К. В. провела майстер-клас для учнів 1-9 кл. із виготовлення валентинок. Учні навчилися робити своїми руками оригінальні подарунки.

Всесвітній день читання вголос

7 лютого в Україні та світі відзначають Всесвітній день читання вголос. Це свято надихає до спілкування та обговорення прочитаного з родиною та друзями. Здобувачі освіти закладу читали улюблені казки, оповідання, вірші, комікси та інші цікаві твори. Зробили висновок, що читати - це модно, круто та стильно. Тож давайте читати вдвічі більше!

29 січня в Україні ― День пам’яті Героїв Крут

                                                        Немає слів, нема пісень,
Щоб нам славити Вас, герої
Що у важкий, кривавий день
В зневірі не зложили зброї…
Л. Храплива-Щур «Крутянцям»
  Вшановуємо пам’ять Героїв Крут. Цього дня ми віддаємо шану стійкості та мужності молодих хлопців, які стали на захист української держави.
  У нашій школі проведено заходи з метою вшанування пам’яті мужніх героївВчителем історії Сірик Є. О. проведені інформаційні хвилинки «Пам’ять не згасає».  Класні керівники 5-9 класів провели виховні години «Крути – наша слава, наша історія».
Вічна слава Героям Крут!
Слава Україні!
Вітаємо 🥳 наших творчих 🎨, креативних🥢 та талановитих учнів!
Результати міського етапу просвітницько екологічної акції ''Збережемо ялинки разом'':

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

  Ми пам’ятаємо!
     27 січня у світі відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Саме в цей день після закінчення Другої світової війни у 1945 році війська одного з українських фронтів звільнили в’язнів з Аушвіц-Біркенау (також відомий як концтабір Освенцим)
      Масштаби цієї страшної трагедії шокують: на українських землях жертвами Голокосту стали сотні тисяч представників єврейського народу та інших національностей. У День скорботи і пам’яті ми приєднуємося до загальної печалі і співчуваємо великій втраті, ім’я якої – Голокост. Будемо пам’ятати...

Наша сила в єдності та згуртованості!

Сьогодні, 22 січня 2024 року, вся Україна 🇺🇦 відзначає одне з найважливіших державних свят – День Соборності України 💙💛 Саме цього дня у 1919 році було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.
День Соборності України 💙💛 – це свято, що покликане нагадати про єдність і незалежність українського народу. І зараз ми, як ніколи, об’єднані та згуртовані. Ми чітко усвідомлюємо, що маємо бути сильними, допомагати один одному, долати разом труднощі та випробування. Тож прийміть щирі привітання від наших учнів.

Казкові канікули

Протягом 10-11 січня для учнів 1-4 класів була проведена вікторина ''Зимові цікавинки''🎄🛷⛸. Діти відповідали на питання, складали правильно слова, відгадували загадки, знаходили відмінності між картинками та навіть впізнавали сліди тварин 🐻🐶🐱
Дякуємо активним учасникам вікторини:
  1. Приходько Златі, учениці 1 класу;
  2. Ярошенко Сабріні, учениці 1 класу;
  3. Скрипкіну Всеволоду, учню 2 класу;
  4. Антошкіній Маргариті, учениці 3 класу;
  5. Кравченко Анастасії, учениці 3 класу;
  6. Ракітіній Маргариті, учениці 4 класу.

Відео

Вітаємо переможців!

Підсумки міського етапу виставки-конкурсу «Новорічний сувенір»:
ІІ місце 🥈 в номінації «Різдвяний віночок» – Приходько Тімур «Свято наближається» (керівник Онанченко О. О.);
ІІІ місце 🥉 в номінації «Ялинкова прикраса» – Каретник Каріна «Новорічне диво» (керівник Макаренко К. В.);
ІІІ місце 🥉 в номінації «Новорічний сувенір» – Трофименко Михайло «Патріотична листівка» (керівник Чорношвець В. В.);
ІІІ місце 🥉 в номінації «Новорічний сувенір» – Карпенко Аріна «Пташки» (керівник Ляшенко М. М.);
ІІІ місце 🥉 в номінації «Ялинкова прикраса» – Майборода Іванна «Новорічний сюрприз» (керівник Майборода Н. А.).

Шановні члени колективу закладу! Дорогі діти, батьки!

 

Новий рік – нова сторінка життя. Тож нехай на ній не буде порожнього місця, нехай вона заповниться безліччю фарб, яскравих подій та пригод. Нехай у новому році вас супроводжує удача, успіх та достаток. Насолоджуйтесь кожною миттю вашого життя,  оточуйте себе та своїх близьких теплом і турботою, зігрівайте їх своєю любов'ю, а вони у відповідь зігріють вас. Миру і злагоди, процвітання і наснаги! Будьте щасливі у Новому році! 

Вітаємо! 🥳👏😀 Каретник Каріну, ученицю 5 класу, з отриманням диплома за участь у конкурсі дитячих малюнків ''Щаслива дитина - квітуча Україна'' 💙💛. Бажаємо подальших творчих успіхів, безмежного натхнення та перемог у майбутньому!

26 грудня 2023 року проведені загальношкільні батьківські збори (онлайн), на яких обговорено питання організованого закінчення І семестру 2023/2024 навчального року та проведення зимових шкільних канікул. Особливу увагу звернено на правила безпечної поведінки під час канікул, профілактику захворювань.

Практичний психолог надав дієві поради, щодо підтримки ментального здоров’я.

                                                                                                     

                                    Керівник закладу

 

 

Щиро вітаємо! 🥳 Єрмолова Богдана, учня 1 класу, з отриманням диплома за участь у благодійному фестивалі-ярмарку новорічних поробок ''Різдвяні історії''. Бажаємо подальших творчих перемог у майбутньому!

Відео

Сьогодні учням першого класу роздали по індивідуальному рюкзаку зі шкільним приладдям від громадської організації ЮНІСЕФ . Ми дякуємо за вашу допомогу та підтримку наших дітей.

13 грудня в нашому закладі відбулася виставка-конкурс ''Збережемо ялинки разом!''. Кожна робота - це витвір мистецтва. Вони вразили журі своєю оригінальністю, новизною, цікавими ідеями, технікою виконання. Завдяки зусиллям школярів, батьків та педагогів у закладі панувала справжня новорічна атмосфера. Кращі роботи учасників відібрані для участі у міському етапі.

Вітаємо переможців шкільного конкурсу

І місце:

Єрмолова Софія учениця 1 класу (керівник Онанченко О. О.)

Бугрик Ілля учень 2 класу (керівник Шапаренко А. В.)

Каретник Каріна учениця 5 класу (керівник Макаренко К. В.)

ІІ місце:

Шевченко Матвій учень 1 класу (керівник Онанченко О. О.)

Скрипченко Вікторія учениця 1 класу (керівник Онанченко О. О.)

Заїка Михайло учень 2 класу (керівник Шапаренко А. В.)

ІІІ місце:

Пархоменко Нікіта учень 2 класу (керівник Шапаренко А. В.)

Ніколенко Єва учениця 3 класу (керівник Сіроштан О. П.)

Вітаємо зі Всесвітнім днем української хустки! Вона об’єднує жіночі покоління і передається як родинна цінність від матері до доньки. Також є символ нашого народу, оберегом, який символізує любов та свободу, вірність традиціям і патріотизм. Свято української хустки сприяє збереженню та відродженню українських традицій.

Відео

Різдвяний гном - це не тільки новорічна іграшка, а ще й оберіг для вашої оселі. Якщо ви даруєте гнома, то бажаєте господарю достатку, благополуччя та доброботу. З появою в оселі цього крихітного чарівника вас чекають добрі дива! Звісно, можна його купити в магазині. Але набагато цікавіше і приємніше виготовити його власноруч.
7 грудня, учні нашого закладу разом із педагогами (Майбородою Н. А. та Макаренко К. В.) відвідали ГО ''Дівчата'' та навчилися робити різдвяного гнома. Дякуємо тренерки ГО ''Дівчата'' Ксенії Либідь за те, що навчила робити оберег своїми руками.
Протягом 4-5 грудня в нашому закладі пройшла виставка-конкурс декоративно-ужиткового мистецтва ''Новорічний сувенір''. Дякуємо всім, хто прийняв участь! Кращі роботи вибрані та будуть відбравлені на міський конкурс:
  1. Приходько Тімура ''Свято наближається '' (керівник
    Онанченко О. О.);
  2. Каретник Каріни ''Новорічне диво'' (керівник
    Макаренко К. В.);
  3. Майбороди Іванни ''Новорічний сюрприз'' (керівник
    Майборода Н. А.);
  4. Карпенко Аріни ''Пташки '' (керівник Ляшенко М. М.);
  5. Трофименко Михайла ''Патріотична листівка '' (керівник
    Чорношвець В. В.).
    Бажаємо їм успіхів та перемоги у конкурсі. Ви найкращі!
З Днем Святого Миколая! Хай покровитель оберігає від усіляких негараздів, дарує щастя, злагоду та творить справжні дива!
Не оминув святий Миколай і наших діток. Разом із своїми помічниками-ангелятами він завітав на свято «Подарунки Святого Миколая». Діти брали безпосередню участь у заході. Тож, свято для учнів початкової школи вдалося на славу. Всі були задоволені, дуже радісні та залишилися з гарним настроєм на весь день!

6 грудня Україна святкує День Збройних Сил 🇺🇦💙💛 Дорогі захисники, наші любі хлопці й дівчата! Прийміть щирі вітання зі святом від наших учнів! Ми безмежно вдячні вам за можливість навчатися, спілкуватися з однокласниками та друзями, дружити, мріяти та сподіватися! СЛАВА ЗБРОЙНИМ СИЛАМ УКРАЇНИ !!! ГЕРОЯМ СЛАВА !!!

Відео

 Пам’яті жертв Голодоморів присвячується. На цьому тижні в нашому закладі були проведені тематично-освітні та виховні заходи: бесіда з учнями 4 класу «Пам’ятаємо про Голодомор» (класний керівник Чернік А. О.), круглий стіл для учнів 5-9 кл. «Найцінніший скарб» (педагог-організатор Макаренко К. В.), виставка художньої та документальної літератури «Свіча пам’яті» (бібліотекар Фесенко Ю. А.). Пам’ятаємо. Єднаймося. Переможемо.

Відео

Відео

13 по 19 листопада 2023 року в нашій школі пройшов 2-й етап Тижня
безпеки дорожнього руху, який включав у себе заходи щодо закріплення
знань учнів з правил поведінки пішоходів на вулицях і дорогах та
використання світлоповертальних елементів. Будьте обережними на
дорозі! Бережіть себе та своїх рідних!

 

З Днем Гідності та Свободи 🇺🇦 Це національне свято українців, встановлене на честь початку двох революцій: 2004-го та 2013 років. У цей день ми вшановуємо мужність та патріотизм українців, які відстояли свої споконвічні цінності: свободу, демократію та європейськість. Ми вільні творити майбутнє.

Відео

Представники Medair, швейцарської неурядової організації, 10 листопада 2023 року
провели тренінг для педагогічних працівників закладу з питання подолання стресу.
Дружня атмосфера та цікаві практики сприяли поліпшенню психологічного та емоційного
стану присутніх.
Дякуємо менторам за надані практичні поради, адже уникати стресів та справлятись
з ними на сьогодні є дуже важливим для кожного з нас. Дбаймо про своє здоров’я!

Завжди приємно робити добрі справи. Наша школа долучилася до збору корму для тварин. Практичний психолог Ляшенко М. М. разом із педагогом-організатором Макаренко К. В. передали його до Сумського притулку.

Наша учениця 5 класу Каретник Каріна прийняла участь у конкурсі дитячих малюнків "Щаслива дитина - квітуча Україна". Бажаємо їй перемоги!

Хеллоувін паті відбувся в учнів 5 класу. На заході панувала позитивна атмосфера та піднятий настрій. Діти отримали масу позитивних емоцій. Неабияк повеселилися разом із друзями та вчителями! Ви класні! Так, тримати!

Весело та солодко провели канікули учні 6 кл . Шинкаренко П. відвідала кінотеатр « Планета кіно» та переглянула мультфільм « Тролі . Знову разом» , а також відвідала територію мармеладу « Lekvar”.

Під час осінніх канікул учні 1-4 кл. створювали патріотичне панно з макаронів "Українське поле" (керівник Макаренко К. В.). На фото учениця 1 класу Скрипченко Вікторія зі своєю роботою. Справжня україночка (blue_heart)(yellow_heart) Молодець Віка! Бажаємо тобі творчих успіхів та перемог у майбутньому.

03. 11. 23 р. була проведена онлайн-зустріч із учнями 5-9 кл. на тему: "Цікавинки про архітектурні споруди міста Суми та Сумського району" (керівник педагог-організатор Макаренко К. В.). Дякуємо всім за участь.

Осінні канікули - це завжді цікаві та приємні зустрічі з однокласниками. Учні 7 та 8 класів чудово провели час. Відвідали кінотеатр "Дружба" та разом переглянули фільм. Молодці, так тримати.

День української песемності та мови

У День української писемності та мови учні та вчителі закладу долучилися до написання радіодиктанту національної єдності, слова якого про дороги рідної крани, понівеченої війною, але нескореної, були близькими всім здобувачам освіти. Відзначали цей день і учні 1 класу, які взяли участь у флешмобі "Якою є для мене українська мова", а п'ятикласники присвятили рідній мові поетичні рядки. Кращі знавці української мови 3-9 класів стали учасниками І етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Адже сьогодні молоде покоління українців глибоко усвідомлює , що мова - то не просто слова та звуки. Мова - це душа нашого народу і зброя проти ворогів .

Вітаємо учасників настільної гри "Happy Paw": Каретник Каріну, Козупицю Наталію та Кравченко Наталію.

Урок доброти

  4 жовтня 2023 року відбувся IV Міжнародний урок доброти. Учні мали змогу переглянути мультфільми, згадати про особливості догляду за тваринами, розповісти про своїх домашніх улюбленців, пригадали правила поведінки з безпритульними собаками та котами тощо.
  Пам’ятайте, що всім братам нашим меншим потрібна турбота, ласка та ваша любов. Вони обов’язково відповідатимуть вам тим же!

Проведення тижня права з 02 по 06 жовтня 2023 р.

З 2 по 6 жовтня 2023 р. в КУ В-Піщанська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів м.Суми відбувся тиждень права. Метою всіх проведених заходів було поглиблення знань дітей про права і свободи людей; виховувати повагу до прав інших людей; сприяти вихованню активної життєвої позиції, формуванню міжособистісних стосунків у дусі толерантності, дружби, миролюбності; розвивати вміння захищати свої права.

  Протягом тижня були проведені заходи: Перегляд відеоролика та бесіда “Історія права людини”, інформаційна хвилинка “Відповідальність за булінг”, заняття “Мої права і обов’язки”, бесіда  “Права людини в умовах збройного конфлікту”, вікторина “Чи знаю я закон”, створення онлайн колажу “Права в моїй країні”.

 

  Участь у заходах брали учні 5-9 класів. Всі заходи реалізовувалися в дистанційному форматі та при залученні іноваційних та інтерактивних технологій.

Урок мужності

Напередодні свята захисників України в закладі проведено заходи щодо вшанування подвигу героїв -земляків ! Під час виховної години в 6 класі "Герої рідного краю" (класний керівник Сизонова Я .В. ) учні створили портрет українського захисника та здійснили віртуальну подорож книгою- мандрівкою у часи козацтва На виховній годині в 4 класі "Захисники та захисниці України" (класний керівник Чернік А О.) учні пригадали, хто такі козаки, порівняли одяг, транспорт та зброю козаків з сучасними військовими. На годині спілкування в  3 класі " Ми разом- ми непереможні" діти переглянули відеоролик " Україна понад усе",  вшанували пам'ять героїв, висловили побажання і подяку нашим захисникам, нашій Україні.

Онлайнурок з поліцейським

З метою попередження скоєння неповнолітніми правопорушень  20 вересня 2023 р. для учнів 6-9 класів  закладу проведено онлайнурок з представником ювенальної превенції відділу превенції Сумського РУП Полуляховим І.М. на тему "Кримінальна відповідальність неповнолітніх". Разом з інспектором поліції здобувачі освіти обговорили небезпечні ситуації , які можуть привести до кримінальної відповідальності, а також  виробили шляхи безпечної поведінки на дорогах та в громадських місцях.

Олімпійський тиждень

З 11.09. по 15.09.2023 р. у нашому закладі відбувся Олімпійський тиждень (онлайн). Учні та учениці 5-9 класів мали можливість взяти участь у різних заходах, таких як : брейн - рингу " Знавці спорту", перегляді відеофільму "Історія олімпійських ігор" та інших .

СТОП ШАХРАЙСТВО

Інформація про електронну платформу "МРІЯ"

Посилання на ресурси проєкту "Мрія"

-   https://mriya.social  (офіційний вебсайт проєкту);

-   https://t.me/stoprussiachannel (основний телеграм канал, де здійснюються комунікація з підписниками, а також надання завдань для блокування);

-   @stopdrugsbot (телеграм - бот для збору нових посилань на ворожі ресурси, а також автоматизованої взаємодії з користувачами);

-   https://t.me/ukraine_avanger_bot (офіційний бот для збору інформації про ворожу техніку, коллаборантів, мародерів та іншу оперативну інформацію).

Інструктаж щодо протидії домашньому насильству

12 вересня 2023 року представником управління поліції в Сумській області для педагогів закладу проведено інструктаж щодо запобігання домашньому насильству, під час якого вчителі опрацювали алгоритм дій при виявленні випадків домашнього насильства в сім'ях учасників освітнього процесу.

Єдиний урок з правил дорожнього руху

7 вереся 2023 року у рамках місячника "Увага"! Діти на дорозі!" класними керівниками проведений Єдиний урок з правил дорожнього руху. У ході якого діти пригадали основні правила дорожнього руху, упевнилися, що обережність на дорогах- це запорука власної безпеки.
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Наш прапор

прапор школи

Емблема школи

Наш гімн

Слова: Вакула О.Ф.

Є В-Піщане на Сумщині рідній.

Школа невеличка посеред села.

Завітай до неї ти, подружися з дітьми,

Бо найкращі дні для нас – це шкільна пора

Ми гризем граніт науки, біологію вчимо,

Ну а точні всі предмети добре знаємо давно (2)

 

Любим рідну школу і усе навколо

Разом доглядаємо – дорослі и малі,

Не ламай стебельце, просить моє серце,

Краще нам в роботі, друже, ти допоможи.

І тоді нам усміхнуться квіти радо з квітника,

І найкращі дні почнуться – веселися дітвора (2)

 

І хоч космонавти з нас не виростали,

До зірок далеких ми не летимо.

Та все ж головне те, щоб людбми ми стали,

Істину цю кожен знає з нас давним-давно.

Вчителі нам допоможуть перешкоди всі здолать

І тоди, ми запевняєм, буде все у нас гараз. (2).

Профорієнтація

Безпечна дорога додому